Data center heat load testing

Unieke heat load

testing methode

Veilig, schoon en betrouwbaar

Stage lights heat load testing

Flexibel en

oplossingsgericht

Binnen budget en deadlines

Datacenter heat load testing

Communicatie als

verbindende factor

Korte lijnen en één aanspreekpunt

Heat load productions – heat load testing

Van adviseren

tot realiseren

One-stop-shop oplossingen

Turnkey heat load testing

Heat load testen

met lichtbronnen

Betere resultaten, meer mogelijkheden

Interesse of meer informatie? Neem dan contact op met één van onze adviseurs

HEAT LOAD TESTING

Een datacenter is een bedrijfskritische faciliteit die speciaal is ingericht om ICT-infrastructuren en servers in onder te brengen welke te allen tijde operationeel en beschikbaar moeten zijn. Om te controleren en aan te tonen dat de uitgangspunten van het ontwerp en de functionaliteit worden behaald wordt een commissioning proces gevolgd. Voor datacenters is dit meestal het ASHREA level 5 commissioning protocol.

Level 5 commissioning is een integraal proces dat het totstandkomingsproces vastlegt en middels 5 fases (levels) controleert of de realisatie volgens ontwerp verloopt. Deze realisatieperiode wordt afgesloten met een heat load test waarbij de installatie met functionele testen onder volle belasting wordt getest. Heat load testen zijn onderdeel van de “Site acceptance” en “Integraded systems” testen van level IV en level V.

Heat Load Productions heeft haar diensten op deze heat load testen afgestemd. Dit geldt ook voor heat load testen van kleinere installaties waar geen level 5 commissioning wordt toegepast of na een aanpassing aan een installatie.

Benefits heat load testing
COMMISSIONING LEVELS
Commissioning levels heat load productions
Wat is heat load testing

Tijdens Heat Load testen worden de elektrotechnische, werktuigbouwkundige, beveiliging en monitoring installaties met een volledige belasting getest. Door met een evenredige belasting de eindsituatie te simuleren kan de interactie en redundantie van de verschillende installaties tot in de kleinste details volledig inzichtelijk worden gemaakt. Hierbij is het belangrijk dat verwachte en onverwachte afwijkingen worden herkend en gecorrigeerd teneinde een hogere beschikbaarheid en betrouwbaarheid van de installaties te kunnen waarborgen.

Waarom heat load testing

Heat load testen kosten eigenaren van datacenters veel tijd en geld. Vaak wordt dan ook de vraag gesteld “waarom moet ik tijd en budget vrij maken voor commissioning terwijl mijn leveranciers al zijn gecontracteerd om een correct functionerende installatie af te leveren met garantie…?”. Het antwoord op deze vraag is dat elke installatie uniek is ontworpen en er aangetoond moet worden dat deze in de praktijk daadwerkelijk volgens ontwerp en eisen presteert en functioneert. Enkel het datacenter exact volgens tekening en specificaties bouwen gegarandeerd namelijk niet dat alle systemen en installaties daadwerkelijk aan de eisen voldoen en goed zijn ingesteld.

Manieren van heat load testing

Voor het genereren van een volledige belasting ook wel “full-load” genoemd worden om praktische en financiële redenen geen dure servers maar tijdelijke alternatieve (elektrische) warmtebronnen gebruikt. Denk hierbij aan kachels, loadbanks en lichtbronnen die de uiteindelijke servers in stroom en warmteontwikkeling simuleren. Door nagenoeg het gehele opgenomen vermogen om te zetten in warmte wordt zowel testvermogen voor de stroomvoorziening als een warmtelast voor de HVAC koelsystemen gecreëerd. Tot op heden worden heat load testen voornamelijk gedaan met kachels en loadbanks maar Heat Load Productions biedt de mogelijkheid om dit nu ook met speciale lichtbronnen te doen.

Testen met lichtbronnen

Heat Load testen met lichtbronnen zijn nog een nieuw fenomeen in de datacenter wereld maar hebben hun meerwaarde inmiddels al wel bewezen. Door het gehele opgenomen vermogen om te zetten in warmte zijn lichtbronnen uitermate geschikt voor heat load testen. Het grootste verschil met kachels en loadbanks is dat lichtbronnen geen thermische schakelaars hebben en niet actief worden gekoeld middels een ventilator. Dit zorgt voor een stabiele testomgeving zonder verstoring van luchtstromen en onnodig tijdverlies door het schakelen van thermische beveiligingen. De testresultaten worden hierdoor verbeterd, de testperiode verkort en de testmogelijkheden vergroot. Zeker nu de koel- en omgevingstemperaturen in de datazalen omhoog gaan betekent dit in de praktijk meer vrijheid en minder beperkingen. Voor een gelijke verdeling zijn lampen per kilowatt (kW) leverbaar en kunnen deze los en variabel worden geschakeld wat local hotspots voorkomt. Wel generen lampen stralingswarmte maar door gebruik te maken van “speciale kleppen” wordt deze tot een minimum beperkt. Deze straling heeft dan ook GEEN negatieve invloed op de opgestelde componenten en uw apparatuur is veilig.